Nieuws

Kanjers!

Je even geen zorgen maken! Hoe bijzonder is dat? Dat is wat deze kanjers in één van de armste landen in Europa willen bewerkstelligen. Begin juli 2022 gaan zij op missiereis naar Moldavië. Hun missie: een speelplaats bouwen voor verwaarloosde kinderen en zoveel mogelijk voedsel-en houtpaketten bezorgen bij alleenstaande ouders en invalide ouderen. Ook willen zij hun steentje bijdragen aan lokale projecten, die primaire hulp en zorg verlenen aan de grens met Oekraïne. Zo hoeven zij zich even geen zorgen te maken. Om deze missie te laten slagen is er geld nodig. Wij zijn dankbaar voor iedere gift!

Doneer direct via https://missiereismoldavie.nl/doneer/.

Gift aan Moldavië

We zijn heel dankbaar dat we een kerkelijke gemeente in Moldavië hebben kunnen steunen met een gift van €4500,-. De gemeente staat onder leiding van Spiridon en Stefanie, die vanuit de stichting Mensenkinderen werken.

De steun is hard nodig omdat er bij de grens met Moldavië veel mensen vluchten voor het oorlogsgeweld. Het bedrag wordt voornamelijk ingezet voor dagelijks voedsel.

Via Stephanie en Spiridon komen de giften 1 op 1 ten goede aan de mensen uit Oekraïne.

Oekraïne & onrust in Moldavië
 
Er is oorlog, oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Deze oorlog heeft ook zijn weerslag in Moldavië. Ook veel Oekraïense vluchtelingen zoeken hun toevlucht in Moldavië. We weten niet wat de toekomst gaat brengen. Ook weten we niet of het veilig is voor onze jeugd om hun missiereis in de zomer van 2022 te realiseren. Wat we wel weten is dat er nu meer geld nodig is dan ooit!   
 
Met onze missiereis steunen wij het lokale project van Mensenkinderen in Moldavië. Dat doen we in samenwerking met Stephanie en Spiridon. Zij kennen de lokale bevolking en weten waar de nood het hoogst is. 
 
We bidden dat onze missie door kan gaan en dat onze jeugd de opbrengst van al onze acties en ontvangen giften, zelf een bestemming kan gaan geven. Mocht dit niet het geval zijn, zullen wij met de opbrengst de lokale bevolking en de vluchtelingen in Moldavië toch steunen. Een jaar niets doen voor deze mensen, is geen optie. 
 
Wat de zomer ons ook brengt, uw gift is zo welkom en levens veranderend.

Opbrengst restaurantactie

Zaterdag 19 februari was De Rivier voor één dag een restaurant, om geld op te halen voor Moldavië.

Er is die avond € 1747,- opgehaald!

We zijn enorm blij en dankbaar dat we dankzij deze actie de mensen in Moldavië met een extra geldbedrag kunnen zegenen!

Flyers sponsoring

De eerste flyers voor de sponsoringsacties zijn gedrukt. Wij zijn blij met het resultaat en kunnen ze nu gaan verspreiden.

Oliebollenactie 

De oliebollenactie heeft een prachtig resultaat opgeleverd! We hebben voor €1230,80 aan oliebollen verkocht 💪🏻🥳 Ook hebben we 275 gedoneerde oliebollen kunnen langsbrengen bij vijf hulpverleningsorganisaties.
Iedereen die heeft gekocht en gedoneerd: hartelijk bedankt!
We kijken nu al weer uit naar volgend jaar.